VW e-golf

0

VW golf electric blue emotion är en kombisedan som släpptes 2014 och har snabbt blivit populär i Europa. E-golf ser ut som en vanlig Golf som bygger på Volkswagens MQB-plattform men renare och tystare med elpaketet. Bilen är mjuk, tyst och bekväm att köra.

2 modeller av e-golf

2019 e-Golf finns i två modeller – SE och SEL Premium. Nytt för SE trim är en standard DC snabbladdare, vilket gör att batteriet kan laddas till cirka 80 procent inom en timme med en snabb DC laddstation. Ett förarassistans paket finns tillgängligt, och inkluderar frontal krockvarning och autonom nöd bromsning (Front assist), blind fläck monitor, bakre trafik varning och adaptiv fart hållare (ACC).

SEL premien modellen har en svit av förarassistenter inklusive fram sida bistå, blindfläcks monitor, alert, ACC mm.

Den har fyra dörrar, navigationssystem, en uppvärmd vindruta, automatisk klimatkontroll, parkeringsvärmare mm.En av de synliga skillnaderna från den vanliga golfen är att elbilen har LED-slingor i fronten. Varje Golf är utrustad med en pekskärm.

E-Golf har en tjänstevikt på 1510 kg, varav 318 kg består av litium-jon-batteri. Det består av totalt 264 enskilda celler, som är integrerade i 27 moduler (med vardera sex eller tolv celler). Cellerna lägga till upp till en nominell spänning på 323 V.

Elmotor i E-Golf
136 hästkrafter
Moment/Nm: 270
Maxeffekt/kW: 85
Varvtal/rpm: 12000
Vikt: 95 kg inklusive motor och växellåda
Räckvidd på en laddning 190 kilometer
Baspris: 403 900 kronor 2018

Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Comments are closed.