Tyskt samarbete med självkörande bilar

0

Tyska biltillverkare och leverantörer undersöker ett branschgemensamt initiativ kring självkörande bilar. VW, BMW och Daimler har inlett ett samarbete om tekniken kring självkörande bilar.

Bakgrunden är att de tyska bilföretagen vill minska kostnaderna och konkurrera med sina amerikanska konkurrenter enligt en artikel i tyska Handelsblatt. Inom några år lanseras en ny våg av elektriska och självgående fordon som kommer förändra sättet som vi transporteras på. För biltillverkarna kommer dessa tekniker att kräva en enorma investeringsnivåer.

BMW, Volkswagen och Daimler, tillverkare av Mercedes-Benz bilar för samtal om ett formellt samarbete kring teknik och industristandarder för autonom körning. Stora leverantörer av komponenter som Bosch, Continental och ZF sägs också delta i diskussionerna

Flera pågående samriskföretag
De två företagen har förberett ett antal joint ventures inom området, inklusive Daimler med Bosch, och BMW med israeliska Startup Mobileye. Volkswagen har förhandlingar om autonom körning med Ford och Startup bolaget Aurora.Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Comments are closed.