Toyota FCV concept – Bränslecellbil

0

Toyota FCV-RTOYOTA FCV-R
Toyotas bränslecellsbil heter Toyota FCV concept. Det är en cool designad hybrid vätgasdriven bil som förväntas komma ut på marknaden 2015 och den första bränselcellbilen som du faktiskt kan köpa. Bilen lanserades på Too Motor Show 2013 och har sedan turnerat dels på North American International Auto Show 2014 och Parissallongen 2014. Bilen är, liksom de flesta elbilar, nästan helt tyst.

Bränsleceller påminner om batterier men de tankas med vätgas. Den är dubbelt så effektiv som en förbränningsmotor och avgaserna är ånga och så rena att du kan dricka dem. Det tar syre från luften och väte som lagras i tankar, och den genererar el. Den enda biprodukten är vatten, som kommer ut i avgasröret.  Bränslecellstekniken är inte begränsad till bilar och Toyota har inlett samarbeten med Hino Motors.

Elbilsföretagen avfärdar bränslecellbilar som marknadsföringstrix och hävdar att batterier och elbilar är framtiden.

Toyota Motor Corp har sagt att de kommer att göra ca 5680 patent relaterade till bränslecellsteknik tillgängliga royaltyfritt 2020. I ett tal på 2015 Consumer Electronics Show sa Senior Vice President Bob Carter av Toyota Motor Sales kommer göra patent tillgängliga för att“speed the development of new technologies and move into the future of mobility more quickly, effectively and economically.”

Toyota FCV kommer att finnas tillgänglig i svart, silver och blå metallic färger. Den använder LED belysning.

Toyota planerar att lansera FCV i Japan under våren 2015, och den lanseras i Europa och USA strax därefter på sommaren sommar.
Prissättningen har ännu inte meddelats men Toyota har antytt att bilen kommer att kosta mer än en Prius, men mindre än en Tesla.

Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Leave A Reply