Teslas superbil – Tesla Model S P85D

0

Teslas superbil S P85D har kallats för batmobil, monster och knightriderbil. Bilen har börjat att levereras till kunder i Sverige.

Publiciteten har varit enorm kring Tesla Model S P85D

Bilen premiärvisades på Awthornes flygplats utanför Los Angeles som ligger granne med VD:n Elon Musks raketfabrik SpaceX.
Bilen fick på kort tid fått enorm publicitet på kort tid på nätet. Teslas nya modell D har samma utseende som Model S på utsidan.

En av de stora nyheterna är att du kan få Model S med dubbla motorer en för varje axel. Den nya bilen har en medelstor motor strax bakom framaxeln och gör att den får fyrhjulsdrift. Alla tre nya modeller-60D, 85D och P85D-använder samma 188-hk frammotor.  60D och 85D använder bakaxeln även. Superbilen P85D har en 470-hk motor och en monstruös 691 hk / 687 Nm combo.

Tesla Model S P90D vs ett Quantas flygplan Boeing 737 på en 3 km lång startbana i Australien. De båda företagen har börjat samarbeta och har satt upp den här reklamfilmen. I ludicrous mode (svenska =löjligt läge)  accelererar Teslan till 100 km/h under 3 sekunder.

Förarassistent system

Bilen har en autopilot och ett sofistikerat halvautonomt drivsystem som känner av vägskyltar med optiska kameror och anpassa hastigheten efter skyltarna. Den har en 360 graders sonar håller uppsikt på trafiken. Den har även system för självparkering med sitt sensorsystem. Bilen har också ett elektromagnetiskt bromssystem som stoppar bilen vid behov.

Tesla Galleri med foton

Bilderna är från Mall of Scandinavia i Solna som har en utställningsbil som de visar.

 

Fakta Tesla Model S P85D

Bilen har fått fina recensioner kring sina vägegenskaper.

  • Fyrhjulsdrift
  • Bilen har dubbla elmotorer vilket ger sammanlagt 700 hästkrafter (samma som Laborgini). Den extra elmotorn på 224 hästkrafter driver framhjulen.
  • Acceleration 0 till 100 på 3,2 sekunder (ligger i nivå med McLaren, Ferrari och Lamborghini i termer av accelerationsförmåga). Jag har även sett uppgifter kring 3.4 sekunder. Du kan använda läget insane när du vill accelerera.
  • 515 Nm i vridmoment (är unikt för elbilar)
  • Räckvidd 458 km
  • 700 hästkrafter
  • Mycket hög säkerhet enligt Europeiska Euro-NCAP och amerikanska NHTSA
  • Kostnad från 120 000 dollar

 

Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Comments are closed.