Tesla Motors är känt som det Silicon valley baserade  företaget som levererar exklusiva elbilar. Vd:n för Tesla Motors är den karismatiska Elon Musk som var med och grundade Paypal.

Tesla Model S – en elbilsrevolution och premium elbil!

Tesla model S (kodnamn whitestar)  har fått mycket uppmärksamhet eftersom det är en mycket innovativ och renodlad elbil. Bilen lanserades redan 2009 men har först 2013 börjat komma ut på marknaden. Model S konkurrerar med BMW 5-serien. Vad som gör bilen unikt är räckvidden på 420 km för en laddning för Model S och 365 km för model X vilket är de elbilar som överlägset har längst räckvidd.

.tesla-model-s

Artikel i Dagens Industri Weekend som har prövat Tesla model S
I artikeln jämför de bilen med T-ford och de skriver att de kastas in i framtiden och de är imponerade av touch screen tekniken. Alla specar är smått fantastiska på den här bilen men frågan man ställer sig är hur den fungerar i en svensk vinter med 30 cm snö…
Nya Teslan laddad för hajp – eller platt fall.

tessla
Marknadsföring av Tesla i Kalifornien Juli 2013

Tesla model S -byte av bilbatterier och gigafactory

I princip är Tesla ett stort batteri på hjul. Batterierna i Tesla model S utgör bilens golv och utgör en stor del av bilens vikt. Att byta batterier har varit elbilars akilleshäl under många år men Tesla kan byta en Model S batteri på bara 90 sekunder (dvs mindre tid än det tar att tanka en vanlig bil), och som förare behöver du inte går ur bilen för att byta batterierna. Att fylla på bensin tar i genomsnitt 4 minuter medan ett batteribyte tar 90 sekunder Företaget planerar bygga ett Gigafactory för tillverkning av litium batterier.

Tesla har byggt upp ett nätverk med supercharging stationer längs amerikanska östkusten och västkusten. Tesla kommer enligt en artikel i Forbes att ta ut 60-80 dollar för att batteriförpackningsbytet och vara först tillgänglig i Kalifornien. Om du vill att dit ursprungliga batteri efter batteriladdningen kostar det ytterligare 60 dollar.

Utmärkelser för Tesla motors

Tesla S fick utmärkelsen teknikens världs stora bilpris 2014. Det är den billen som fått högst betyg någonsin av Consumer Reports. Acelerationen är en av de snabbaste av samtliga elbilar på marknaden.
Bland utmärkelser som de fått finns Top Picks 2014 – 10 Best Car Models of the Year ”Best pick overall ” från Consumer reports.

Priset ligger från 643 700 kronor (70 000 USD)

”Vi designade Model S från början för att kunna byta ut batteriet snabbare än du kan fylla en bensintank” vd Elon Musk Tesla

the Tesla has landed Tesla Roadster & ...

My Tesla Arrived!

Modeller från Tesla

  • Tesla Model S (2013)
  • Tesla Model X 2015 (Suv) är en större bil för 7 passagerare och kallas för en crossover SUV.
  • Tesla Roadster (den första generationen)
  • Tesla Model III lanseras 2017 och kommer kosta 35 000 USD (halva priset än model S)
  • Tesla S P85D är deras superbil med fyrhjulsdrift

Model S säljer bra i de rika områden i USA och i Norge enligt en artikel i Business insider.

Model X

Tesla model X

Tesla model X med autopilot, falkvingar och dual motorer mm.

 

Tesla vill döda bensinmarknaden genom att dela sin elbilsteknik med alla

Företaget ser inte andra bilföretag som konkurrenter utan man ser förbränningsmotorn som den stora konkurrenten och marknadsför bilen som en app på fyra hjul! Bilen kan ladda ner sin programvara precis som en iphone och iOS och det finns rykten att Apple vill köpa biltillverkaren. Du behöver inte åka till en verkstad och glöm problem med att byta olja – det finns ingen olja att byta!

Företaget överraskade marknaden genom att ge bort sin electric car patent – Musk är inspirerad av open source rörelsen och genom att dela patenten med open-source rörelsen har företaget fått enorm publicitet på samtliga sociala medier.

 

Teslas marknadsföring har varit en enorm succe!

Om man söker på begrepp som electric car är artiklar om Tesla de artiklar som överlägset oftast delas på nätet. En sökning på Google Trends visar samma uppåtgående trend.

nyhetsrubriker_tesla

Pressartiklar om Tesla Motors