Renault Zoe – en billig elbil

0

Renault Zoe är en femdörrars minibil. Elbilen som är en kombisedan drivs med 22KWh littium batterier med en räckvidd på 21 mil. Zoe har uppdaterats med bättre batterier och effektivare elmotor. Elmotorn är placerad där fram och det är framhjulsdrift. Batteripaketet ligger under baksätet och sträcker sig framåt i bilen vilket ger en hög sitt position.

Zoe den billigaste elbilen

Inköpspriset är bamd de lägsta för elbilar med ett baspris på 209 000 kronor. Det låga inköpspriset beror till stor del på att batteriet inte ingår i inköpskostnaden utan något som hyrs månadsvis. Dessutom är det lägre driftskostnader med en milkostnad kring 2 kronor.

Renault Zoe är en säker bil

Bilen marknadsförs med argument att det är en säker elbil. Den har testats av Euro NCAP för att se hur säker en modern elbil är och bilen fick toppresultatet 5 stjärnor.

Positiva recensioner och betyg

Den 100% elektriska Renault ZOE EV har fått mycket positiva betyg av ägarna i en enkät från Auto Express Driver Effect 2015 med en imponerande femte plats totalt av 200 fordon och rankad som det bästa elektriska fordonet.

Under namnet Zoe visade Renault flera konceptbilar: 2005 visades Zoe City Car och senare Zoe Z.E.

Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Comments are closed.