Tesla Energi lanserar Powerwall för 3000 USD – ett batterisystem som kan driva hemmet

0

Tesla Energi har med sitt batterisystem en lösning som kan fungera för bostäder, företag, och verktyg.

https://www.youtube.com/watch?t=448&v=yKORsrlN-2k

Systemet är uppdelat i två separata produkter:

Powerwall

Powerwall är ett gigantiskt batterisystem med uppladddade litiumbatterier som placeras på väggen som finns i en 10 kWh version för $ 3500, och en enklare 7 kWh modell för $ 3,000, exklusive installation och omriktaren.

Enheten är 130 cm x 86 cm x 18 cm och väger 100 kilo. Den levereras med integrerad värmehantering och kan passa antingen på insidan eller utsidan av väggen i ditt hem.  Powerwallen är ansluten till Internet vilket innebär att systemet enligt Musk kan användas för att skapa ”smarta microgrids” – systemet kan även användas som ett redundanssystem. Modellerna levereras med 10 års garanti. Den ska klara temperaturer från minus 20 grader till 43 grader celsius.

Powerpack

Är ett skalbart system som kan fungera för företag, i industriella applikationer, och även allmännyttiga företag, kommer att i 100 kWh batteriblock som kan skala från 500 kWh hela vägen upp till 10 MWh och högre.

Marknaden för batterier
Enligt prognoser från GTM Research beräknar man att den totala marknaden kommer att ha nått en storlek på 1,5 miljarder dollar 2019.

Artikeln baserad på: Tesla Energy is Elon Musk’s battery system that can power homes, businesses, and the world

 

Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Comments are closed.