Magna

Österrikiska biltillverkaren Magna Steyr presenterade en innovativ Plug-In Hybrid Sports Car Concept på bilsalongen i Genève 2015. Bilen kombinerar en sofistikerad, lätt konstruktion med en intelligent, alternativ-drive-lösning för att ge maximal prestanda samt miljövänlighet. Med en helt elektrisk sortiment av 75km och en fordonsvikt på 1,520kg och med MILA Plus uppnår minskade CO2-utsläpp på 32g / km.

Lätt Konstruktion

Strukturen för MILA Plus är baserat på en strängsprutad aluminium space frame, som har ett antal fördelar jämfört med en stålkonstruktion, inklusive: lägre vikt; modulär strukturell flexibilitet; och förmåga att tillgodose olika drivlinekonfigurationer. Den modulära kropps-in-white (BIW) Konceptet möjliggör också användningen av komponenter och system från stora serier, vilket möjliggör förbättrad tillverkningseffektivitet och flexibilitet för globala biltillverkare.

MILA Plus erbjuder ytterligare fördelar som syftar till strukturell styvhet och viktminskning. Exempelvis integrerar konceptet en högspänningsbatteriet i rymdramen, vilket ökar den strukturella styvheten. Lätta plastkarossdelar används på grund av deras korrosionsbeständighet och styling flexibilitet. En kombination av tillverkningsmetoder, sofistikerad sammanfogningstekniker och multi-material bidrar till en lätt fordonsarkitektur som uppfyller globala säkerhetsstandarder.

Sofistikerad Joining Technologies

Kall mekanisk fogning, en hybridprocess i kombination med bindning används på BIW. Denna pålitliga tekniken är mer kostnadseffektiv jämfört med traditionella svetslösningar och är en sammanfogning process Magna har använt på andra fordon inklusive Mercedes-Benz SLS AMG och Aston Martin Rapide.

Alternativa drivlösningar

MILA Plus plug-in hybridsystem uppnår en minskad emission av 32g / km CO2. Prestanda för tre-cylindrig bensinmotor förhöjs genom tillsats av två elmotorer – en mellan förbränningsmotorn och transmissionen för att driva den bakre axeln, och en på den elektriska framaxeln. Detta arrangemang resulterar i en elektrisk all-wheel-drive-system som överför mer vridmoment till vägen och resulterar i en förbättring av fordons manövrerbarhet och dynamik.

Design

Den slående form MILA Plus understryker bilens sportighet. Fordonets kompakta utseende och flytande linjer har lyckats skapa en dynamisk och fängslande utseende. Estetik och innovativ teknik kombineras i designkonceptet för MILA Plus.

Två kameror ersätter ytterbackspeglarna inte bara förbättra bilens aerodynamik utan det ger även vidvinkel, högupplösta live-bilder visas på två skärmar inne i fordonskonceptet – för att minimera blinda fläckar.

Fakta om Magna Steyr

Längd:
4403 mm
Bredd:
1925 mm
Längd:
1250 mm
Axelavstånd:
2575 mm
Bagageutrymme:
360L (145l front, golfbag möjligt bak)
Acceleration:
0 till 100 km / t på 4.9s
Elektrisk acceleration:
0-80 km / t på 3.6s
Effekt (kW / PS):
200/272
Vridmoment (Nm):
580 topp