Bloggen för dig som funderar att köpa elbil eller bränslecellsbil. Vi jämför olika bilmärken.

Laddhybrid & plugin hybrid

På kort sikt har vi sett en mängd nya bilar lansersas som är plug-in hybrider – en hybrid mellan elbil och traditionell bränslebil.

Det är en bil som integrerar ett litet batteri och elmotor för att därmed förbättra effektiviteten i motorn. Batteriets laddning upprätthålls av motorns förbränningsmotor. Hybrider kan erbjuda bättre bränsleekonomi än en traditionell förbränningsmotor men kan bara resa mycket korta sträckor endast på elkraften.

Bilarna används främst i stadstrafik och pendling för att åka till jobbet och tillbaka där man kan använda elmotorn fullt ut utan att använda någon bensin. Långtidspendlare däremot behöver ofta bränslemotorn för att kunna komma upp i högre hastigheter.

Volvo S90

Volvo S90 är en laddhybrid som har en elmotor baktil. Den ska ersätta S80 och räknas som supermiljöbil. Tillverkningen planeras 2:a halvåret 2016. Volvo S90 interiör känns lyxig med nordisk design. Volvo S90 elmotor är bakhjulsdriven med en total effekt på 407 hkr (el+bensin). Säkerhetsmässigt har den utrustats med en ny funktion som är användbar […]

Audio Q7 Etron
Passat

Passat GTE Laddhybrid är en laddbar elbil som finns både som kombibil med elmotor. Volkswagen tror att marknaden kommer explodera för den här typen av bil under de tre närmsta åren. 218 hk 0-100 på 7.6 sekunder   https://www.youtube.com/watch?v=NUOwrucywKg Den är vanlig som leasingbil Passat GTE som stod på Älvsjömässan 2016.  

GTE