Teslas VD Elon Musk ingår i Donald Trums råd med företagsledare och sätter reseförbud på dagordningen. Elon Musk grundade förutom Tesla även PayPal tillsammans med Peter Thiel som var en av få personer i Silicon Valley som varit Trump-förespråkare.

Redan i december när Trump hade ett första större möte med företagsledare så var Musk där tillsammans emd Apples Tim Cook, Amazons Jeff Bezos, Facebooks Sheryl Sandberg, Microsofts Satya Nadella.

På Twitter beskrev Musk det som ”inte det bästa sättet att ta itu med landets utmaningar.”  och  han har förbundit sig till en rådgivande roll i Trump administrationen, även om vissa rapporter visar att Tesla kunder avbryter sina Model 3 beställningar i protest.

”Jag kan inte stödja ett företag där VD agerar som en kanal till uppkomsten av vit nationalism och fascism i USA,”  skrev en kund på ett formulär för uppsägning som erhållits genom BuzzFeed. ”Jag har alltid varit en beundrare av Mr. Musk, men hans senaste åtgärder har varit motbjudande. … Ta ställning, Elon.”

Elon Musk
Läs artikel