Ecodrive – konsten att köra sparsamt

0

Ecodriving och sparsam körning sparar upp till 20 procent av din bränsleförbrukning.

Hur din bil körs har stor betydelse för utsläppen och du kan minska bränsleförbrukningen och växthusgaser. Många resor är korta vilket innebär att katalysatorn inte är uppvärmd så motorvärmare.

Många som tagit körkort för flera år sedan vet inte hur man ska köra effektivt och spara på ekonomin och plånboken. Med ecodriving och sparsam körning kan du som bilist spara flera tusenlappar per år genom att planera din körning, ha rätt lufttryck i däcken, hålla hastighetsgränserna och ta bort takräcket och takboxen när de inte behövs. En takbox ökar förbrukningen med 10%. Se även till att du inte har onödiga saker i bilen som gör att den blir tyngre.

Ditt körsätt påverkar förbrukningen
Öka farten direkt upp till 3000 varv. Ekokörning innebär att du kör på högsta växel och hoppar över vissa växlar så du kan växla 1-2-4 eller 1-2-5. Man ska planera sin körning motorbromsa och undvika bromsningen och stopp och planera sin körning. Om du får röd ljus direkt så kan du stänga av motorn.

Se också till att byta filter, olja, tändstift och se till att bilen får service regelbundet.

Lyssna mer om ekodriving


Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Comments are closed.