BMW i8 – revolutionerande plugin-hybrid bil

0

BMW i8 är en ny revolutionerande plugin-hybrid bil från BMW. Det är BMW:s dyraste bil och marknadsförs som en superbil för miljömedvetna inom sportvagnssegmentet.

BMW i8 är en trendsättande och designad sportbil, med vackra linjer, som först gången introducerades 2009 genom BMW:s conceptbil Vision Efficient Dynamics – som handlar om företagets teknikutveckling kring miljön. Några år senare hade bilen utvecklats till BMW i8 Concept, som visades på 2011 Frankfurt Motor Show. BMW i8 har vingdörrar men man har även visat en i8 Concept Spyder, vilket indikerar att i8 på sikt kan erbjudas både som en fast tak Coupe och en öppen -Air cabriolet.

Det är inte bara bilen som är revolutionerande – babriken som producerar i8 använder sig av egen vindenergi.

BMW i8 är en exklusiv bil och materialet som används är kolfiber på ett aluminium chassi. Den trecylindriga turbomotorn är av samma typ som Mini Cooper fast med 231 hästkrafter. Elmotorn har 131 kW. Bilen har ingen snabbladdning utan man måste använda enfas 16 ampere.


 

Fakta BMW i8:

Vikt: 1560 kilo
Växellåda: automatlåda med 6 steg
Hastighet och maxfart: 250 km/h och 4 hjulsdrift
Motor effekt: 362 på 2 elmotorer på framhjulen samt en halverad 3-liters 6 cylindrig motor på bakhjulen.
Acceleration:  BMWi8 gör 0–100 km/h på 4,4 sekunder
Pris BMW i8: 1 199 000 kr grundpris, kan få extra tillägg till den.

 

Share.

About Author

Jag som är redaktör på köpaelbil.se heter Daniel Larsson och har ett stort intresse av elbilar. Jag jobbar med flera olika webbplatser inom fordonsbranschen bland annat BMW.se.

Comments are closed.