Apple har fått tillstånd att köra självgående bilar

Kommer Apple lansera programvara för självgående bilar?
Ett nytt tillstånd gör att många spekulerar kring hur Apples nya system kring bilar kommer att se ut. Apple har fått tillstånd att köra självgående bilar. Kaliforniens Institut för motorfordon (DMV) har uppdaterat sin webbplats för att återspegla att Apple har tillstånd att testa självkörande bilar på allmänna vägar.

Programvara för självkörande  bilar

Apple har rekryterat bilexperter  särskilt de med erfarenhet av autonom körning. Men det har länge varit tyst om vilka ambitioner Apple har med sina planer. Detta förändras i December 2016 när företaget skrev ett brev till National Highway Traffic Safety Administration och gått ut med ”investeringar” i maskininlärning för att stödja autonoma system särskilt för transporter.

Kaliforniens relativt strikta tester regler har inte avskräckt företag från att söka tillstånd. Uber var en anmärkningsvärd hold-out — vägrade att ansöka om en självkörande tillstånd i December efter det lanserade dess självkörande bil pilotprogram. Staten Kalifornien återkallade sedan registreringarna av företagets bilar så Uber flyttade sina testbilar till Arizona, där det inte krävs någon registrering.

Enligt Bloomberg omfattar Apples tillstånd ”tre 2015 Lexus RX540h stadsjeepar och sex förare.”